Свечано обележен Дан примирја у Првом светском рату

Фото: РТВ Врање

У Врању jе и ове године, краj Споменика жртвама бугарског окупатора од 1915 – 1918, свечано обележен 11. новембар, Дан примирjа у Првом светском рату.

О овом значаjном датуму говорио jе председник Скупштине града, др Деjан Тричковић, , истичући да jе Први светски рат оставио огромне последице у целом свету.

– Жртва коjу jе српски народ поднео у Великом рату, али и жеља и воља да се крене напред, да све ратне страхоте остану у прошлости, допринели су да попут феникса, из пепела, васкрсне српска држава. Због свега овога, драги суграђани, не смемо да заборавимо црне странице српске историjе – рекао је Тричковић.

На Споменик жртвама бугарског окупатора, венце и цвеће положили су градоначелник Слободан Миленковић са сарадницима, представници Воjске Србиjе, градске општине Врањска Бања, Полициjске управе, БИА, представници удружења и образовних установа. 

Помен погинулима служио jе владика врањски Пахомиjе са свештенством. У програму су учествовали хор Медицинске школе “Др Изабел Емсли Хатон” и ученици врањске Гимназиjе Леонора Ристић и Богдан Стефановић.

Please follow and like us:
Друштво