Сениори Пантера грабе ка вишем рангу такмичења  

Марјан Станојковић председник КК“Пантери“ Фото: РТВ Врање

Кошаркашки клуб Пантери, њихова сениорска екипа сигурним корацима граби ка вишем рангу такмичења. У последњем периоду забележили су чак седам победа у девет утакмица и други су у Првој мушкој регионалној лиги Исток.

-То значи да смо се пет кола пред крај овог првог дела првенства, већ пласирали у плеј оф, где ћемо од 1. фебруара да се боримо за улазак у већи ранг такмичења. Већи ранг је Савезни ранг такмичења, а то је Друга лига на територији наше земље, каже Марјан Станојковић председник клуба и тренер.

До пре четири године Врање није имало сениорску кошарку. Сениори Пантера кренули су из најнижег степена такмичења, из пете лиге. Ушли су у Другу српску лигу, затим у актуелни ранг такмичења, што значи да су за три године променили три нивоа такмичења, а најмлађи су у лиги. Станојковић потенцира да су све ово постигли уз велику подршку града и да настављају врањску кошаркашку традицију која је дуго била у том истом рангу.

-Наши резултати враћају ту стару кошаркашку врањску славу на мапу Кошаркашког савеза Србије. Сада нас већ препознају као један озбиљан, организован тим, који нема никаквих дуговања, који све своје обавезе измирује на време, а поред свега тога постижемо изузетно добре резултате – додаје Станојевић.

Много се ради и са осталим млађим екипама, тако да су се све три екипе које су пријављене у систему такмичења Кошаркашког савеза Србије, а то су:  јуниори, кадети и пионири, пласирале даље.  

Please follow and like us:
Спорт