Сирене у Зубином Потоку. Чуле се експлозије, чланови ОИК ушли у зграду општине

Сирене у Зубином Потоку – чуле се експлозије, чланови ОИК ушли у зграду општине
Неколико стотина Срба окупило се у центру Зубиног Потока протестујући због намере чланова општинске изборне комисије да у пратњи полиције насилно уђу у зграду општине. 

У тренутку доласка полиције у три блинидирана возила и чланова општинске изборне комисије, огласиле су се сирене, након чега је уследило окупљање мештана, пренели су РТС-у извори из Зубиног Потока.

-Дошли су после 12 часова и задржали су се извесно време. Одјекнуле су две детонације, непознатог порекла, након који су се полицајци и чланови изборне комисије повукли, пренео је исти саговорник.

Према подацима са лица места, чланови општинске комисије уз асистенцију припадника полиције насилно су упали у просторије општине, обили врата и заменили браве, пре него што су напустили зграду, преноси Косово онлајн.

Данашња акција полиције и чланова општинске изборне комисије изведена је по налогу централне изборне комисије која намерава да у четири северне општине 18. децембра организује ванредне изборе за председнике општина Зубин Поток, Северна Митровица, Лепосавић и Звечан.

Председници тих општина одлучили су 5. новембра да заједно са осталим Србима на северу КиМ напусте све косовске институције незадовољни одлукама владе у Приштини.

У Зубином Потоку је мирно након повлачења полиције.

Please follow and like us:
Друштво