Скоро 1500 јединица крви у акцији „Коце заувек“

Хуманитарна организација „Коце заувек“ од 2014. године бави се организацијом добровољног давања крви. Осим чланова породице Коцић, чланова удружења, припадника војске и полиције, наших суграђана, данас су се овој акцији прикључили и добри и хумани људи из Чачка, Бруса и Северне Македоније.

Хуманитарна организација „Коце заувек“ већ осам година спроводи једну од најхуманијих активности, а то је, добровољно давање крви. Иако се ради о хуманој организацији, она је нажалост настала након изненадне смрти сина, председника ове организације. Како би сачувао сећање на сина, осмислио је начин да помогне свима којима је живот угрожен.

– Све ове акције посвећене су њему, али су претворене у једну хуману мисију, да спашавају људе којима је крв најпотребнија. Ову акцију у децембру у цркви Успења Пресвете Богородице, организујемо у два дана због бројности даваоца. У току јучерашњег дана је прикупљено око 190 јединицa крви, данас је прикупљено преко 160 јединица. Очекујемо долазак и наших пријатеља из Сверене Македоније, тачније из три удружења као крводалители из Македоније – рекао је председник удружења, Благоје Коцић.

– Данас смо дошли овде да подржимо ову акцију и све вас пуно поздрављам и позивам да се прикључите. Ово је 20. пут како дајем крв, да сам била у могућности давала бих још више пута, али још 4 година ме дели до своје 65. године, надам се да ћу стићи да удвостручим ову цифру – каже Зорица Симић из Чачка.

Позитивна атмосфера и сам позив да помогну онима које и не познају, говори о томе, колико на овом свету има добрих и хуманих људи. Ово су ти људи, а импонзантан податак говори да је ове године, без данашњег дана, сакупљено више од 1.488 јединица крви, рекао је председник овог удружења Благоје Коцић.

Друштво