Спортски турнири поводом Дана града

Почели су спортски турнири који се традиционално одржавају поводом Дана града. Први су снаге одмерили фудбалери, а дан касније свој рад представили су каратисти.

Традиционални турнир у малом фудбалу поводом Дана града симболично је почео извођењем првог ударца од стране заменице градоначелника, Зорице Јовић. Обративши се публици и такмичарима, заменица је званично отворила спортско надметање, истичући да ће локална самоуправа увек подржавати спорт и спортске догађаје у граду.

-Локална самоуправа је увек ту, као и сваког другог дана, да подржи све спортске активности, да подржи спорт у граду, од школског спорта до професионалног, и да се заједно са вама трудимо да што већи број младих привучемо спорту. Спорт је будућност овог града, рекла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Присутне је поздравио и већник за спорт, Ненад Ђорђевић, и учесницима пожелео фер и коректну игру и добро дружење.

-Да се боримо, да чувамо нашу земљу сви заједно, да делимо овако лепе тренутке и догодине у што већем броју.

Прву утакмицу четвртфинала играли су Град Врање и Јавна установа Спортски објекти, а укупно се у малом фудбалу надмеће осам екипа: поред две поменуте и 4. бригада копнене војске, Полицијска управа града Врања, Здравствени центар, Јумко, Алфа и БАТ.

-Већином је исти број екипа сваке године и сви се радо одазивају и најбитније на овом турниру је дружење и победници су сви који учествују, каже Дејан Петровић из ЈУ Спортска хала.

-Да се мало више дружимо, ипак је ово скуп свих наших суграђана и радника спортских и јавних установа, тако да мислим да ће све бити у реду, као и претходних година, рекао је Марјан Ђорђевић, представник екипе Градске управе пре почетка турнира.

Полуфиналне дуеле играју Јавна установа Спортски објекти и Војска Србије и Полицијска управа Врање и Алфа, док се у петак играју утакмице за треће место и финале.

У оквиру спортског дела манифестације поводом Дана града свој рад представили су и каратисти. Турнир је отворио већник за спорт, Ненад Ђорђевић.

– Мислим да је много више малишана ове него прошле године и оно што ме радује и што је, на неки начин, циљ локалне самоуправе је да се спорт омасови, да има што више деце, да се на терену, у хали друже, да ту тренирају и да развијају здраве навике и то је циљ Града – да имамо што квалитетнију омладину и што боље спортисте, поручио је Ђорђевић.

Каратисти су бројној публици приказали део својих вештина.

-Лепа је ова организација, могу и родитељи да виде шта ми то радимо и како тренирамо, каже Младен Близнаковски.

-Веома сам задовољан зато што родитељи могу да виде како радимо. Ја тренирам карате 7 година и плави сам појас, додаје Огњен Илић.

-Тренирам годину и по дана, јако сам задовољна, учимо, пре свега, да будемо добри људи и добри каратисти и спортисти, каже Бранкица Миловановић.

-Ово је заиста одлична прилика да се деца друже. Ја сам црни појас, дуже тренирам, скоро па шест година, истиче Јован Бабовић.

Сутра су на програму турнири у кошарци и шаху, а дан касније, у суботу, у одбојци и стоном тенису.

Please follow and like us:
Друштво Спорт