Срби су народ који одликује јединство и наша браћа са севера имају нашу пуну подршку, поручено са скупа у Грачаници

Окупљеним грађанима обратила се председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је поручила да је српско јединство оно што одликује наш народ.

– Ми Срби са централног Косова и Метохије пружамо чвсрту подршку нашој браћи и сестрама на северу. Политичко насиље над нашим народом и институцијама широм КиМ, од стране Аљбина Куртија са жељом да нас отера са наших вековних огњишта свакодневним притисцима, малтретирањим, а сада и огољеним насиљем , показује јасну намеру Приштине и коначни циљ Аљбина Куртија да Срба нема на КиМ – истакла је Шубарић.

Она је поручила да српски народ никада није одликовао страх али да ових дана речи забринутости и неизвесности најбоље осликавају живот Срба на КиМ.

– Страх од оних који мисле да је насиље начин за решавање отворених питања између Београда и Приштине, који мисле да су једнострани потези, претње и уцене адекватна замена за дијалог, Наш нароид никад није трпео, нити ће трпети гажење слободе и права, јер ми смо пре свега народ који љуби слободу – поручила је Шубарић.

Присутнима се обратила и Бранкица Костић, директорка Народне библиотеке у Грачаници, која је поручила да данашњи скуп представља одговор на тортуру коју спроводе институције у Приштини.

– Порука са овог скупа је да схватите озбиљно сви ви који нас нисте чули дао сада, да претестанете да вршите институционално, егзистенционално и било које друго насиље – нагласила је Костић.

Окупљени грађани поручили су својим сународницима на северу да су Срби увек били јединствени и да ће тако бити и сада али и у будуће.

Након протеста окупљени мештани су се мирно разишли, а приметне су биле и снаге косовске полиције које су све време скупа патролирале.

Извор: Радио Грачаница

Please follow and like us:
Регион