СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА: Нису само речи, компанија Меридиан својим примером пружа подршку нежнијем полу!

Насиље нема оправдање, пријавите насилнике!

Међународни дан борбе против насиља над женама обележава се сваког 25.новембра, а статистика којом Србија располаже из године у годину све је забрињавајућа.
Или боље речено – поражавајућа. Четири од пет жена доживело је узнемиравање на улици. Једна од три жене погођена је сексуалним или физичким насиљем. Једна од пет младих жена патила је због насиља на интернету. Једна од две жене доживала је сексулано узнемиравање на послу. Једно од два женска убиства догодила су се од стране интимног партнера.
Према званичним подацима које је објавило Републичко јавно тужилаштво, током 2021. године убијено је 24 жена, док је ове календарске године своје животе до сада изгубила 21 женска особа.
Насиље над женама долази у различитим формама и представља један од најзаступљенијих облика насиља на свету, али ипак – неретко буде табу тема.
Физичко насиље није једини облик са којима се жене данас сусрећу. Тортура и разни други облици психичког злостављања остављају тешке и далекосежне последице по саму особу. Жртве насилника живе у страху, са мањком самопоуздања и тешко се одлучују да затраже помоћ или пријаве насиље.
Насиље над женама и поред приказане статистике не сме и не треба бити табу тема, проблем само жртава или институција који се тиме баве. Одговорност лежи на свима нама.
Пријавите насиље, нисте саме. Често изговорена реченица, а колико је се заиста придржавамо и да ли смо заиста ту за све жене – жртве насиља?
Време је да поставимо питања, али и да дамо неке одговоре.
Важно је реаговати на насиље и борити се против њега сваки дан. Важно је спречити насиље, не само пријавити.

Из тог разлога, у циљу подизања свести, јачању поштовања према женама, као и пружању подршке свима онима које су жртве било каквог вида насиља – компанија Меридиан објавила је нови видео спот у којем јасно ставља до знања са каквим се насиљем жене сусрећу, ко су почионици и где се оно дешава.
Меридиан у деценијској борби ПРОТИВ насиља и ЗА равноправност
Kомпанија Меридиан већ годинама настоји да својим деловањем скрене пажњу на ову проблематику и подигне свест о потреби борбе против насиља над женама.
Више од две деценије, Меридиан сопственим примером и моделом пословања показује решеност да као друштвено одговорна компанија активно узме учешће и укаже на значај политике родне равноправности, економског оснаживања жена и нулте толеранције било ког вида насиља и дискриминације.
Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, компанија Меридиан подсећа јавност да решавање овог деликатног проблема мора имати приоритетно значење не само у раду државних органа, већ и у пословном окружењу, која има велики утицај у промовисању правих културних вредности, толеранцији и уважавању.
Порука је кратка и јасна: насиље нема оправдање, пријавите насилнике!
Нисте саме, заједно можемо све! Стоп насиљу над женама!

Please follow and like us:
Друштво