Сутра наоблачење с кишом, од уторка снег

У Србији се сутра пре подне очекује на северу, западу и југозападу јаче наоблачење са кишом које ће се до краја дана проширити и на остале крајеве, а дуваће јака и олујна кошава с најјачим ударима на југу Баната.

Јутарња температура износиће од -2 степена Целзијуса на југу и југоистоку до 10 степени на југу Баната, а највиша дневна у већини места од 10 °Ц до 15 °Ц, само у Тимочкој Крајини хладније око 4 °Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На југу Баната удари олујне кошаве ће бити 24 м/с, а у Београду око 15 м/с. У уторак ће ветар бити у скретању на умерен и јак северозападни.

Ујутро по котлинама јужне Србије краткотрајна магла. Током дана умерено до потпуно облачно.

У уторак ће услед пада температуре киша прећи у снег прво на планинама, а увече и у току ноћи ка среди и у нижим крајевима југозападне и југоисточне Србије уз стварање снежног покривача висине до 10 центиметара, а на планинама од 10 до 30 цм.

У среду, 11. јануара умерено до потпуно облачно, суво и хладније уз слабљење ветра, а мешовите падавине, киша и снег, очекују се само још ујутро и пре подне на југоистоку Србије.

У четвртак пре подне на северу, а током дана и у осталим крајевима пролазно наоблачење са падавинама, у нижим пределима са кишом и снегом, а у вишим пределима са снегом уз мање повећање висине снежног покривача.

Затим се очекује суво време, а ново наоблачење са падавинама се очекује крајем периода.

Please follow and like us:
Друштво