Сутра обележавамо Дан града. Привремена обустава саобраћаја

31.јануар у историји Врања уписан је као Дан ослобођења од Турака. Тај дан се обележава као Дан града. Програм обележавања Дана града  почео је 25. јануара свечаном седницом Скупштине на којој је донета Одлука о додели јавних признања ,,31. јануар“ у овој години.

Сутра је последњи дан свечаног, програмског обележавања Дана града. У 11 сати на Споменик ослободиоцима Врања од Турака „Чика Мита“ биће положени венци и цвеће, а у 14 сати, уз директан пренос на нашем програму, биће одржана Свечана академија на којој ће овогодишњим лауреатима бити уручена специјална и јавна признања „31.јануар“. 

Због планираних свечаности, из Јавног предузећа Урбанизам и изградња града Врања прослеђено је саопштење којим се обавештавају грађани да ће сутра за саобраћај бити затворена улица Партизанска.

Реч је о делу улице од раскрнице са улицом Кнеза Милоша у правцу ка Градској управи и од раскрснице улица Краља Милана и Цара Душана. Привремена обустава саобраћаја предвиђена је у периоду од  10.30 до 12 сати. 

Подећамо, Специјално јавно признање ,,31. јануар“, биће уручено Драгану Станковићу из Врања, глумцу Јавне установе Позориште ,,Бора Станковић“у виду дипломе и новчаног износа од 100.000 динара.

„Јавно признање 31. јануар“, у виду дипломе припашће правним лицима: Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Врању, због изузетних резултата у области васпитно–образовној делатности, успеху ученика, ванразредној активности, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-обрзовне делатности, као и резултата у области културе и нових културних садржаја, Академији техничко-васпитачких струковних студија – Одсек у Врању, због изузетних резултата у васпитној-образовној делтности, успеху ученика, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-образовне делатности и предузећу „Millennium team”, због израде и успешне реализације развојних пројеката, привлачења инвестиција, организованог деловања на образовању и усавршавању радника и преманентаног натпросечаног тренда раста производње и услуга.

Јавно признање ,,31. јануар“, у виду дипломе и новчаног износа од 50.000 динара, припашће: Миомиру Дејановићу, Ми – Деј, учитељу ОШ  „Светозар Марковић“ у Врању, за изузетне резултате у васпитно-образовној делатности, успеху ученика, ванразредној активности, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-образовне делатности, Александри Савић из Врања, наставници музичке школе „Стеван Мокрањац“, за изузетне резултате у васпитној – образованој делатности, рад са децом и другим активностима на плану унапређења васпитно-образоване делатности и Хаџи Слободану Бати Симићу, за изузетне резултате на плану очувања и заштите културних добара и развоја и унапређења културе града.

 

Please follow and like us:
Друштво ИСТАКНУТО