‘’Светосавска недеља’’ почиње сутра, на програму и документарни филм „Ластавице Христове“

Традиционална културно-просветна и духовна манифестације’’Светосавска недеља’’ 33. по реду, почиње сутра, 21. јануара и трајаће наредних седам дана. Организациони одбор манифестациjе саопштио је имена добитника награде ,,Свети Сава” за 2022. годину. Свечана додела награда биће организована у четвртак, 26. јануара, на Светосавскоj академиjи у Позоришту ,,Бора Станковић’’.

Награда за наjбољу установу у области васпитно-образовног рада за 2022. годину биће додељена Гимназиjи ,,Бора Станковић’’. Награда ,,Свети Сава“ за наjбољег васпитача или стручног сарадника за 2022. годину припала jе Ани Китановић, васпитачици вртића ,,Дечjа радост’. Наjбољи професор разредне наставе jе Саша Митровић, професор разредне наставе ОШ ,,Светозар Марковић’’, док jе награда за наjбољег вероучитеља-катихету додељена Биљани Станимировић, катихети ОШ ,,Радоjе Домановић’’.

Према одлуци Комисиjе и Одбора за наjбољег наставника предметне наставе основне школе изабрана jе Даниjела Петковић, наставница биологиjе ОШ ,,1. маj’’ у Вртогошу. Награда ,,Свети Сава” за наjбољег професора предметне наставе средње школе за 2022. годину биће додељена Дивни Пешић, професорки математике Гимназиjе „Бора Станковић“.

За наjбољег ученика основне школе у 2022. години изабран jе Андреj Jовић, ученик ОШ ,,Бранко Радичевић’’, а за наjбољег средњошколца проглашен jе Богдан Миленковић, ученик Гимназиjе „Бора Станковић’’. Награда за наjбољег студента првог степена основних академских или основних струковних студиjа факултета или више школе за 2022. годину одлази у руке Александре Стоjковић, студенткиње Медицинског факултета у Нишу.

А ево шта је за наш програм о значају Светосавске награде рекла Зорица Јовић заменица градоначелника.

-Јако је битно да се зна да је ова награда веома битна за запослене у образовању. Светосавска награда је круна којом се награђује просветни радник  који је дао максимални допринос у образовању у 2022. години, нагласила је заменица градоначелника.

Манифестацију’’ Светосавска недеља’’ званично ће отворити градоначелник др Слободан Миленковић, у суботу 21. јануара са почетком у 19 сати, у сали Галерије Народног музеја. Наступиће и хор Музичке школе ,,Стеван Мокрањац’’, док ће владика врањски господин Пахомиjе одржати пригодну беседу.

Након церемониjе отварања у истом простору биће отворена и изложба   фотографиjа ,,Ранохришћанске гробнице Ниша“, аутора Зорана Радосављевића.

У недељу ће у  Позоришту бити приказан документарни филм‘’Ластавице Христове’’. Пројекције су заказане за 17 и 20 часова и за све посетиоце улаз је бесплатан.  

Please follow and like us:
Друштво