Тежи услови вожње због кише и суснежице

Фото:Танјуг

На путевима Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Kаона и Подбукови – Kосјерић – Пожега – Ариље – Дивљака, коловоз је влажан, а снега има до пет центиметара, саопштило је јутрос Јавно предузеће „Путеви Србије“.

На државним путевима 2. приоритета одржавања, коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Kолубаре, Мачве, Пожеге, Зајечара и препоручује се опрезна вожња!

И Ауто-мото савез Србије саопштава да су данас тежи услови вожње, са температурама око нултог подељка, са повремено слабом кишом и суснежицом у нижим и снегом у планинским пределима.

Први дани са приближно зимским условима вожње утичу на честа и изненадна проклизавања возила, опасност која је изражена када се тежи услови вожње поклопе са првим радним даном после викенда, јер је понедељком саобраћај додатно појачан унутар градова, али и на њиховим прилазима.

Према информацијам зимске службе ЈП „Путеви Србије“ сви путеви првог и другог пририотета су проходни коловози су у нижим пределима мокри док у планинским пределима треба очекивати зисмке услове вожње, снег и поледицу па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Please follow and like us:
Друштво