Током празника откривенo близу 20 хиљада саобраћајних прекршаја

Saobračajna policija

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током акције појачане контроле која се спроводи у циљу очувања безбедности саобраћаја током празника, контролисали су више од 85.000 возила и открили 19.451 прекршај.

За само девет дана из саобраћаја је искључено 1.535 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, док је чак 270 возача задржано у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму. У службеним просторијама задржано је и 68 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Такође, 320 возача санкционисано је због непрописног претицања, 798 због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње, 2.708 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса и чак 8.251 возач због прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Припадници саобраћајне полиције су пресретачима зауставили и искључили из саобраћаја 12 возача због екстремних прекорачења брзине, од којих су њих седам управљали возилом брзином већом од 200 километара на час.

Управа саобраћајне полиције акцију појачане контроле саобраћаја спроводиће до 15. јануара ове године.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Please follow and like us:
Друштво