Узрок пожара у центру града утврдиће истрага

Фото: РТВ Врање

Пожар који је у јутарњим сатима избио у центру града узнемирио је Врањанце. Како смо сазнали од надлежних у Ватрогасно спасилачкој јединици, дојава о пожару је до њих стигла касно, тако да локалу није било спаса. У великој мери изгорео је и стан изнад, али је на сву срећу, ватрена стихија угашена и спречено је даље ширење ватре.

Изнајмљени простор кафића је у потпуности изгорео, а у стану који се налази изнад локала живи мушкарац са супругом и таштом.  Узнемиреност и паника су учинили своје. Старија жена је завршила у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања због повишеног крвног притиска.

Како сазнајемо, жена је тренутно у стабилном стању.

-Око 5 сати изјутра устао сам, чуо неко пуцкетање, са супругом смо погледали у одраз Музеја и видели да нешто гори. У паници је супруга грешком најпре позвала Хитну помоћ, након чега су они  интервенисали и звали ватрогасце. Ми смо изашли на терасу, били смо у паници, угушили бисмо се од дима, ту смо били све време док ватрогасци нису дошли да нас изведу. Ташта је дијабетичар, узнемирила се, имала је повишен крвни притисак и сада је на ПТО-у, објашњава  Мирослав Антић власник стана.

Стан је уништен, намештај  и теписи су изгорели, прозори такође, све је неупотребљиво, каже Антић.

Власник локала био је такође узнемирен и није желео да се изјашњава и да даје изјаву за нашу Телевизију.

Узрок пожара још увек није познат, истрага ће тек утврдити детаље.

Please follow and like us:
Хроника