Управа саобраћајне полиције: Опрез због снега на путевима

С обзиром на најављене временске прилике, данас нас очекују неповољни временски услови за одвијање саобраћаја. Из Управе саобраћајне полиције апелују да возачи буду опрезни уколико крећу на пут јер је велики број путних праваца у прекиду због снега која је ноћас пао у нашој земљи.

Због велике количине снега који је пао током ноћи у нашој земљи, апелује се возачима да брзину кретања возила прилагоде стању пута и атмосферским приликама и да обавезно користе прописану зимску опрему.

Управа саобраћајне полиције апелује на возаче да поштују прописана ограничења брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и да користе сигурносне појасеве на предњем и задњем седишту. Тaкође, скрећу пажњу родитељима да децу у возилима превозе уз коришћење безбедносних седишта или других заштитних система. 

Апел се такође упућује и пешацима да су приликом кретања на путу ван насеља ноћу и у условима смањене видљивости у обавези да буду осветљени или означени рефлектујућом материјом, како би одговорним понашањем допринели очувању своје безбедности.

Повремена киша ће условљавати мокре коловозе, а на путевима у југозападним и јужним крајевима Србије обилније падавине у поподневним и вечерњим сатима донеће и теже услове за вожњу у овим подручјима.

Please follow and like us:
Друштво