Управа саобраћајне полиције – опрез у вожњи, коловози су влажни

Након празничних дана смањен је интензитет саобраћаја на путевима у земљи, па и у нашем округу. Ипак, због неповољних временских прилика, падавина и влажних коловоза из Управе саобраћајне полиције упозоравају да возачи прилагоде брзину кретања возила, стању пута и атмосферским приликама.

Упозорење је поткрепљено и подацима. Само претходног дана на путевима у Србији догодило се 109 саобраћајних незгода, у којима je 36 лица повређенo.

На путевима Србије, Управа саобраћајне полиције у протеклих 10 дана открила је 22.000 саобраћајних прекршаја. Чак 1.637 возача је возило под дејством алкохола, а 78 под дејством психоактивних супстанци. 

У току празничних дана забележено је и кажњавање 320 возача због непрописног претицања, 798 возача је разговарало мобилним телефоном у току вожње. Преко 2.700 није везало сигурносни појас и због тога су и платили казну. Међутим, још један важан податак истиче саобраћајна полиција, а то је пребрза вожња, која се све чешће дешава на нашим путевима. Преко 8.000 возача је управо због прекорачења брзине кажњено.

Управа саобраћајне полиције до 15. јануара спроводи акцију појачане контроле у циљу очувања безбедности саобраћаја. Акција је усмерена на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја,

С обзиром да нас и у наредном периоду очекује обележавање: православне Нове године, Василија Великог, Светог Јована  и других прослава, из Управе апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја. Посебно апелују на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Please follow and like us:
Друштво