Уручена награда СКГО нашој колегиници Тамари Китановић

Фото: РТВ Врање

Новинарки наше медијске куће Тамари Китановић јуче је у Београду уручена награда медијског конкурса Сталне конференције градова и општина (СКГО) „Другачије од других“. Наша колегиница је освојила највише признање на овом конкурсу за радијску репортажу „Удахни дубоко ако смеш“.

Конкурс је расписан са циљем подизања свести грађана о томе шта је локална самоуправа и на који начин доприноси њиховом животу. Тамара Китановић је својом емисијом „Удахни дубоко ако смеш“ прву награду освојила у јакој конкуренцији, међу 35 прилога локалних, регионалних и националних медија. Награда прија, али је важна и за нашу медијску кућу, али и за локалну средину, каже Тамара.

– Првенствено зато што СКГО овим конкурсом промовише рад медија који су регионалног и локалног карактера и мислим да на тај начин показује да наш рад није мање вредан од рада колега из Београда, Новог Сада или Ниша. Такође, обрађивањем оваквих тема, сви се ми надамо да ће доћи и до решења проблема којима се бавимо – каже Тамара Китановић.

Зоран Секулић, члан овогодишњег жирија истиче да лично са великом пажњом прати шта се догађа у медијима ван београдског „круга двојке“ и силно се обрадује када чује квалитетну радијску репортажу, будући да је и сам потекао из овог медија.

– Ваша репортажа је, не само актуелна, него је рађена на прави истраживачки новинарски начин. Ви сте расветлили све аспекте једне трагичне ситуације и упозорили на животну опасност у којој се налазе људи који живе у Сурдулици, настојећи да се чују све стране, а без заузимања свопственог става. Ваша прича није неутрална, али је непристрасна, а по садржини је, ем релевантна, ем је застрашујућа и ја вам од срца честитам на ономе што сте урадили – каже Секулић.

СКГО је медијски конкурс организовала по десети пут, а теме су биле заштита животне средине, локални економски развој – женско предузетништво, родна равноправност и смањење ризика од катастрофа. Стручни жири у најјачем саставу је имао тежак задатак да изабере најбоље медијске радове који су награђени лаптоп рачунарима.

– Ове теме су код нас, нажалост, увек актуелне и инспирација је неизмерна. Оно што је добро је што се виде неки помаци у решавању тих изазова са којима се суочавају локалне самоуправе и грађани осећају да се ситуација побољшава  – каже Жељко Крнетић из СКГО.

Репортажа „Удахни дубоко ако смеш“ Тамаре Китановић нашла се у пробраном друштву награђених радова новинара Прве ТВ, РТВ Војводине, ТВ А1 из Новог Пазара и Курир ТВ-а. Ово је, иначе, друго признање за нашу колегиницу и њену репортажу, након освајања прве награде на 27. међународном фестивалу репортаже и медија „Интерфер“.

Please follow and like us:
Друштво