У Врању, Прешеву и Сурдулици ухапшено девет осумњичених за кријумчарење људи           

Девет припадника организоване криминалне групе ухапшено је на територији Врања, Прешева и Сурдулице због сумње да су омогућили илегалан прелаз државне границе и транспорт за 90 ирегуларних миграната. Ухапшеној групи одузето је 5 возила,13 телефона, 23.000 евра и 82.000 динара. Акцију хапшења спровели су припадници Радне групе Министарства унутрашњих послова која се бави питањима илегалних миграција, у сарадњи са Полицијском управом Врање, Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Врању 

Ухапшени су Н. Н. (31), Д. Н. (55), који се сумњиче као оргаизатори групе, као и М. С. (34), Б. М. (37), А. Ђ. (33), И. С. (29), Н. М. (49), С. М. (57) и С. М. (43), док ће кривичном пријавом бити обухваћен и 34.годишњи мушкарац за којим се трага, саопштио је данас МУП. Претресом станова и других просторија које су осумњичени користили, одузето је пет возила, 13 мобилних телефона, више СИМ картица, као и 23.010 евра, 82.300 динара, 30 куна и 220 денара.

Сумња се да су Н. Н. и Д. Н, у циљу стицања материјалне користи, организовали ову криминалну групу чији су припадници, уз новчану накнаду од 300 до 1.000 евра по особи, омогућавали ирегуларним мигрантима недозвољен прелаз државне границе између Србије и Бугарске, превоз до Прихватног центра у Прешеву, а потом и до Београда, Суботице и Сомбора, са намером даљег транспорта ка земљама Европске уније. 

Чланови организоване криминалне групе су, како се сумња, на овај начин, од августа до октобра ове године, омогућили илегалан прелаз државне границе и транспорт за 90 ирегуларних миграната, док су тако стечен новац међусобно делили. Припадници МУП-а су ову акцију спровели у сарадњи са Полицијском управом Врање, Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Врању.  

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Please follow and like us:
Хроника