У Врању се до последњег минута пописа очекује 100 одсто пописаних

Данас је последњи дан пописа становништва у Србији. Подаци Градске управе у Врању говоре да су Врањанци показали свест о значају пописа и одазвали се у више од 99 одсто случајева. До последњег рока, вечерас у 20 часова, очекује се да буду пописани сви становници Врања и Врањске Бање.

ПРИЛОГ: Јуче, претпоследњег дана пописа, у 22 часа, направљен је последњи пресек пописа становништва, домаћинстава и станова на територији града Врања. Према овим подацима, пописано је 74.274 становника и 37.214 станова у Врању и Врањској Бањи, што чини проценат од 99,36 одсто.

Начелник Градске управе Душан Аритоновић очекује да до крајњег рока за попис, вечерас у 20 часова, буду пописани сви становници.

Душан Аритоновић, начелник Градске управе:

(„Данас, закључно са 20 часова, очекујем да попис на територији Врања и Врањске Бање буде обављен 100 одсто. Захваљујем се свим инструкторима и пописивачима, као и свим нашим грађанима на сусретљивости и сарадњи, на једном домаћинском приступу, јер је вршење пописа у најбољем интересу свих нас, казао је Душан Аритоновић, начелник Градске управе.)

Пописивачи, углавном нису имали проблема на терену и свуда су наилазили на разумевање становника. Према речима начелника Градске управе, противљења попису је било у једном незнатном проценту.

Душан Аритоновић, начелник Градске управе:

(„Међутим, то је уз један добар приступ пописивача превазиђено, тако да у овом тренутку имамо само један записник пописне комисије, односно један захтев који ће Републичком заводу за статистику бити упућен за покретање прекршајног поступка“, наводи Аритоновић.

У наредних недељу дана, Врањанци ће имати могућност да, преко телефонског броја градске пописне комисије 017 412 196, добију сва додатна обавештења и информације везане за попис становништва. Први незванични резултати пописа биће објављени до краја новембра, док ће коначни резултати бити познати на пролеће наредне године.

Please follow and like us:
Друштво