У претходна четири дана 12 саобраћајки. Због магле неопходан додатни опрез

На подручју Полицијске управе у Врању, од 30. децембра 2022. године до 3. јануара ове године, регистровано је 12  саобраћајних незгода.

Осам  особа је  задобило  лаке телесне повреде.

Због управљања возилом под дејством алкохола задржана је једна особа.

Само у току јучерашњег дана на путевима у Републици Србији догодило се 55 саобраћајних незгода, у којима je 12 лица повређенo, а нема погинулих лица.

Из Управе саобраћајне полиције апелују на возаче да поштују прописана ограничења брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и да користе сигурносне појасеве и на предњем и на задњем седишту, као и на све родитеље да децу у возилима превозе уз коришћење безбедносних седишта или других заштитних система.

Такође се апелује на пешаке да су, приликом кретања на путу ван насеља ноћу и у условима смањене видљивости, у обавези да буду осветљени или означени рефлектујућом материјом, како би одговорним понашањем допринели очувању своје безбедности.

Из Путева Србије саветују максималан опрез при вожњи због појаве магле која смањује видљивост на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима преко река.

На ауто-путу Е75, петља Врање – Бујановац видљивост је смањена на 70 метара.

Please follow and like us:
Друштво