Хуманитарни турнир Космету на дар

Хуманитарни турнир у кошарци одржава се у сали Економско-трговинске школе. Новац прикупљен на овом турниру биће искоришћен за прављење новогодишњих пакетића за децу са Косова и Метохије.

Турнир „Космету на дар“ део је акције која се спроводи широм Србије под називом „Студенти за децу Космета“. Ова акција је на нивоу свих факултета у земљи, а у нашем граду организатор је студентски парламент Правног факултета.

– Хтео сам да укључим што више младих у акцију, јер млади испадају и најхуманији. Хтео сам да то буде једна лепа манифестација на којој ћемо сви да се насмејемо, на којој ће бити позитивне енергије. Манифестација где ће спорт да се промовише, јер је добро и за здравље и за младе, па зашто да не комбинујемо два добра и добијемо једно веће, каже један од организатора Страхиња Станковић.

На турнир је могао да се пријави свако ко има добру вољу, игра кошарку и жели да да свој  допринос акцији.

– Имамо укупно 18 екипа. Већина су средњошколци, јер они су у томе, тренирају. Ми студенти имамо мало мање времена. Могли су сви да учествују, небитно да ли су средњошколци, студенти или основци. Надам се да ћемо сви уживати и да ћемо прикупити довољан број пакетића, прича нам Антонела Митић, једна од организатора.

Организатори кажу да су екипе дошле са ентузијазмом, и да су одушевљени што је одзив младих био толики.

– Ја сам за турнир сазнао преко инстаграма, и са друштвом сам се договорио да изађемо у сусрет деци и породицама са Космета. Тако да ћемо да одиграмо и помогнемо колико можемо. Порука овог турнира је да сви људи треба да буду хумани и да се сви ангажујемо, зато што је некоме потребна наша помоћ, каже један од учесника на турниру, средњошколац, Вукашин Пешић.

Другари из разреда бодрили су своју екипу са клупе и навијали, професори су пазили да све прође у најбољем реду, а млади играчи су оставили срце на терену.

На крају, никоме није била важна победа, било је најважније да се игра кошарка и да сви заједно шире спортски дух и хуманост.

Please follow and like us:
Друштво Спорт