Честитке и дарови председника  Александра Вучића уручени новорођеним бебама у Грачаници

Вршилац дужности помоћника директора Канцеларије КиМ за сарадњу са СПЦ и бригу о културном наслеђу, Милена Парлић, заједно са председницом општине Грачаница, проф. др Љиљаном Шубарић, обишла је породилиште у Грачаници и уручила  пригодне поклоне и честитку председника Србије, Александра Вучића.

-За мене је  ово велико задовољство и велика част да Бадњи дан дочекам са овим дивним људима, окружена прелепим бебама, и да им у име председника Републике Србије, Александра Вучића, и директора Канцеларије за КиМ, Петра Петковића, малим даровима честитам велики српски празник, са жељом да у овој години имају пуне руке посла, како би имали што више новорођенчади на простору КиМ. Морам да кажем да смо прошле године имали 911 беба, за 100 више новорођених него претходне године. С обзиром да смо у ову годину закорачили са прворођеним бебама, надамо се да ће се тај тренд наставити. Канцеларија за КиМ максимално помаже и финансијски и једнократно  кроз програмске активности новорођеним бебама, као и младим брачним паровима кроз стамбена збрињавања , тако да спроводимо политику Владе Републике Србије, не само у централној Србији, него и на КиМ, рекла је Милена Парлић.

Проф. др Саша Станишић захвалио се председнику Србије, Александру Вучићу, и Канцеларији за КиМ, што су увек уз свој народ, а посебно на Бадњи дан када су уручене и честитке председника Србије, Александра Вучића.

-Ми у првој недељи 2023. године имамо 10 новорођених беба. Данас на Бадњи дан са лепим сунцем  стигле су нам честитке и поклони за наше бебе од председника Александра Вучића и Канцеларије за КиМ и сви запослени су се обрадовали оваквој посети, са обећањем да ћемо се трудити да спроводимо тај програм наше државе за решавање беле куге, који је, могу да кажем, одличан и браво за Србију што је и овај крај у том програму. Имамо бесплатну вантелесну оплодњу до 43. године, што многе државе још увек немају. Захваљујемо се председнику Србије, Канцеларији за КиМ, који мисле на ове људе који живе овде. Плач бебе на КиМ даје нам наду да ћемо опстати на овим просторима и да ћемо имати сигурну будућност, истакао је проф. др Саша Станишић.

Извор: Радио телевизија Грачаница

Please follow and like us:
Друштво