Четири старија Албанца претукла српског дечака у насељу Суви До

Петнаестогодишњи дечак Лазар М.  претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До,саопштила је Канцеларија за КиМ. 

Дечак је кренуо од куће пешице, када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском. 

Дете је сагнуло главу што је био знак албанским екстремистима да не разуме језик и да је реч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дечака.

Како је наведено у саопштењу, дечак је јутрос у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака.

Урађена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење. 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах је позвао оца повређеног дечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Канцеларије.

Како је за Косово онлајн рекао Лазаров отац Златибор,  четворица нападача у црном голфу 5 пресрели Лазара и напали га само због тога што је Србин. 

,,Кренуо је пешке из Сувог дола . Прошла су кола поред њега, нешто су га питали на албанском. Он албански не зна, продужио је право, они су се окренули, излетали из кола њих четворица, он је пробао да побегне, али се оклизнуо и ишутирали су га само зато што је Србин“, испричао је Златибор.

Додао је да су по Лазаревој процени, нападачи биили староости око 27-28 година.

Рекао је да Лазар има хематоме на глави и да су га одмах одвели у болницу, где су урађени снимци и преглед, а Лазар је спуштен на кућно лечење.

Случај је пријављен Полицијској станици Митровица Југ. 

,,У станици смо остали три сата, без икакве потребе да бисмо дали изјаву, јер немају преводиоца“, рекао је Златибор Милутиновић. 

Извор: Канцеларија за КИМ / ТВ Мост

 

Please follow and like us:
Друштво