Ђорђевић: Конкурс прилика да се истакну најбољи. И наредне године радићемо на унапређењу спорта

И ове године традиционално ће бити награђени најуспешнији спортисти. Конкурс је у току, а сви који сматрају да испуњавају критеријуме за награђивање у некој од категорија, могу да се пријаве до 10. јануара. Избор најбољих у врањском спорту за 2022. годину организују Град Врање и Одсек за образовање, културу, спорт, омладину и информисање.

Спортисти Врања, спортски радници, стручњаци и спортски сарадници, као и професори физичке културе и љубитељи спорта у Врању имаће прилике да по 59. пут бирају најбоље, како у такмичарском, тако и у школском спорту  града Врања и масовној физичкој култури.

-И ове године ћемо традиционално поделити све те награде онима који су то заслужили својим радом у протеклој години, и за наредну годину се припремамо да обележимо мало другачије тај јубилеј, биће 60. додела, и да тада организујемо то и у смислу неке академије, још свечаније, каже већник за спорт Ненад Ђорђевић.

Сви који сматрају да се могу наћи на овом списку треба да доставе своје предлоге са образложењем о постигнутим резултатима у 2022. години на адресу Одсека за образовање, културу, спорт, омладину и информисање града Врања, преко писарнице Градске управе.

-Што се тиче најбољих у такмичарском спорту, ту ће се бирати најбољи појединци, екипе, биће награда за најбоље постигнуте резултате, спортске наде. Када је у питању школски спорт, бираће се такође најбољи појединци и екипе. Када је у питању рекрeативни спорт,  спортске организације које су имале значајне и запажене резултате и четврта врста награде за спортске стручњаке, за нека спортска изненађења и тако даље, појашњава Ђорђевић.

Што се тиче категорија и услова, има промене код награде за Спортске наде, а то је да од ове године ту награду може да прими млади спортиста или спортисткиња од 12 до 16 година и један клуб може да предложи само једну особу, како би и сама награда имала тежину, појашњава већник.

Радиће се на унапређењу спорта на свим нивоима и у наредној години. Буџет је усвојен, издвајања за спорт су и даље задовољавајућа, а приоритет ће у наредној години бити, пре свега, домаћинско опхођење према буџету, због глобалне економске кризе. И поред тога, наставиће се и са улагањем у спортску инфраструктуру.

Завршна спортска активност у овој години биће промоција Спорта у школе.

Please follow and like us:
Спорт