Академија техничко-васпитачких струковних студија обележила свој дан

Академија техничко-васпитачких струковних студија, Одсек у Врању, обележила је Дан установе свечаном доделом диплома најуспешнијим студентима на свим студијским програмима на основним, специјалистичким и мастер струковним студијама. Ово је била прилика да се студентима и свим присутнима у амфитеатру високошколске установе обрате председник Академије, др Срђан Јовковић, као и помоћник градоначелника Врања, Милан Илић.

Интонирањем државне химне отпочела је свечаност у Академији техничко-васпитачких струковних студија, Одсек у Врању. Најзначајнији догађај сваке године свакако је тренутак када свршени студенти преузимају своје дипломе и крећу даље да раде или настављају професионално усавршавање, и то углавном на истој високошколској установи.

И ове године свечаност је својим присуством увеличао велики број званица, а присутним студентима обратили су се представници Академије и Града.

-Пуно ми је срце када видим оволики број оних који су завршили ову Академију и који ће да нас промовишу и даље да проносе добар глас о овој Академији, каже проф. др Срђан Јовковић, председник Академије техничко-васпитачких струковних студија.

-Данас када имате диплому у рукама посматрајте је као најзначајније упутство за нове едукације. Само тако ћете диплому учинити заувек вредном и нека вас та вредност учини срећним и успешним професионалцима, и собом задовољним људима, истакла је проф. др Гордана Богдановић, руководилац Одсека Врање.

-Драги дипломци, част ми је што сам данас део ове ваше свечаности. Свима вама желим да се остварите у пословима за које сте се школовали. Руководству школе и запосленима желим да и у годинама које долазе имају пуне амфитеатре и учионице младих људи, студената жељних нових сазнања, да радите једнаким жаром и на прави пут изведете још много нових генерација. Локална самоуправа ће, као и до сада, увек бити ту да пружи подршку управи школе и стручном професорском кадру у реализацији свих пројеката и зацртаних циљева, истакао је помоћник градоначелника Милан Илић.

Присутне су поздравили и председник Студентске конференције Академија струковних студија и високих школа Србије Војислав Стојановић, као и председница Студентског парламента Одсека Врање, Радмила Филиповић.

Уследила је свечана додела диплома најуспешнијим студентима на свим студијским програмима на основним, специјалистичким и мастер струковним студијама, након чега су, након официјалног дела, дипломе преузели и сви остали дипломирани студенти.

У име најбољих студената обратила се Ивана Цветковић, која је са најбољим просеком дипломирала на смеру Производна економија на основним студијама и уписала мастер студије на смеру Међународна економија и предузетништво.

-Осећам се феноменално, велика ми је част и задовољство што сам студент генерације. Рад није био напоран, чак напротив, када имате циљ и велику вољу, онда је све лако. Сарадња са професорима и колегама је била изузетна, истиче Цветковић.

-Осећај је невероватан, све је било одлично и наставила сам мастер студије овде, додаје Миљана Стојановић, дипломац на смеру Производна економија.

-Ја сам завршила Прехрамбену технологију. Уписала сам мастер Технолошко инжењерство и презадовољна сам, каже Ана Смиљковић.

Свечаност доделе диплома својим наступом уприличили су ученици и професори Музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Врања.

Please follow and like us:
Образовање