Акција поделе флајера део пројекта „Активно учешће младих“

Одржана акција поделе флајера у оквиру програма обуке за омладинске раднике и раднице. Циљ је оснаживање младих и подстицање њиховог активног учешћа , поручују организатори из Канцеларије за младе.

Акценат ове акције је стављен на информисаност и упознавање младих са радом на пракси у улози омладинског радника. Кроз обуку млади ће добити прилику да развију своје вештине и знања како би допринели развоју заједнице, објашњава Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе.

-Пракса је веома напорна и траје годину дана. Обука се спроводи кроз четири модула. Те модуле пролазимо кроз писање есеја, онлајн модул и уживо рад на терену. Имамо и практичан рад у сарадњи са младима. Од 12. септембра смо кренули са радом радионица на тему активизам, волонтеризам, механизми омладинске политике, посета различитим организацијама и удружењима. Тако да је реч о програму са 28 радионица на различите теме са младима, истиче наш саговорник.

Ево шта кажу омладински радници, који су већ активни на радионицама које организује Канцеларија за младе. 

-Циљ нам је да уведемо наше младе у организацију. Да што више буду активни и волонтирају са нама, каже Јелена Симоновић.

– Покренули смо пар пројеката као што је Центар за младе, где бисмо добили простор и организовали са младима бројне радионице. Конкурисаћемо пројектом  Саветовалиште за младе у јануару. Реч је о Саветовалишту где би млади имали прилике да причају о својим проблемима знајући да нема разлога за стид и страх, каже Душан Ђорђевић.

Неформално образовање је јако битно. Млади људи када једном уђу у свет активизма или волонтеризма, они заувек остају у том сектору, каже Трајковић. Лепо је да млади људи деле добре идеје, са циљем да се нешто унапреди у Врању.

Please follow and like us:
Друштво