Албум Иване Тасић промовисан у Београду

У свечаној сали Радио Београда данас је одржана промоција ЦД – а ,,Заплакала Шар планина“, Врањанке Иване Тасић, који је почетком године изашао у продукцији ПГП РТС.

О певачким потенцијалима, стваралаштву Иване Тасић, али и значају очувања народне изворне песме, на промоцији су говорили Зорица Јовић, чланица Привременог органа Града Врања, Владимир Грајић, директор ПГП – а, Никола Рацков, пијаниста, педагог и музички уметник, Мирјана Дробац, етномузиколог и Влада Пановић, шеф Народног оркестра РТС – а.

,,Ивана Тасић спада у вокалне солисте и уметнике који негују изворну музику, врањски мелос и раде на промоцији и очувању врањске градске песме.

Град Врање је то препознао и кроз пројектно финансирање подржао објављивање Иваниног албума ,,Заплакала Шар планина“.

Од срца честитам Ивани и желим јој пуно успеха у даљем раду“, истакла је чланица Привременог органа града Врања Зорица Јовић.

Промоција је била прилика да Ивана Тасић уз пратњу Народног оркестра РТС – а изведе и неколико нумера са поменутог албума.

Иначе, на албуму је 17 песама, 15 изворних са подручја југа Србије, Врања и Косовског поморавља и две ауторске нумере које потписују Ивана Тасић и Влада Пановић.

Please follow and like us:
Култура