Александра Јовић освојила прву награду за песму о Врању

Наставница Јелена Милошевић Јованчев и Александра Јовић

Ученица седмог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ Александра Јовић освојила је прво место на литерарном конкурсу који је одржан у оквиру Дечијег сабора под називом „Дани ћирилице“ у Баваништу. Гостујући у Јутарњем програму са својом наставницом српског језика Јеленом Милошевић Јованчев  пренела нам је своје утиске, али и планове за даље.

Александра је освојила прву награду на литерарном конкурсу у Баваништу , у општини Ковин. Овогодишња тема је била завичај па је она истраживала од самог објављивања конкурса, а за писање песме јој је било потребно неколико дана. 

-Ове године је тема била завичај. Мени се ова тема  баш допала зато што је Врање град који има своју традицију, своју игру, песму, занимљиву прошлост. Једноставно има јужњачку душу, каже Александра Јовић.

-Кренула у истраживање о Врању и инспирацију је нашла у себи с обзиром да живи у овом граду. Не да нисмо очекивали, али је конкуренција била јака ,с обзиром да су била деца из целе Србије  и да је ово конкурс који је подељен у више група. Није само литерарни, већ и ликовни. Има и везених радова. Ми смо се определили за литерарни с обзиром  да Александра доста напредује у свом раду, рекла је њена наставница Јелена Милошевић Јованчев.

 Александра је до седмог разреда освојила 10 награда, од којих је једна републичка што говори о њеној посвећености, али и труду који улаже. Њена наставница наводи да је она и инспирација другој деци да уче, труде се и освајају награде. Велика подршка јој је породица, као и другови из школе.

Please follow and like us:
Образовање