Анастасија Попадић и Мила Ђорђевић награђене ученице на литерарном конкурсу Града

Анастасија Попадић и Мила Ђорђевић

Литерарни конкурс Културно-образовног центра Врање, на тему „Писмо моме претку – имао си се за шта родити и борити“, расписан поводом дана Града, окупио је и ове године велики број ученика основних и средњих школа. Анастасија Попадић и Мила Ђорђевић , награђене ученице биле су гошће нашег програма.

Неколико година заредом, „КОЦ Врање“, а уочи дана Града, 31. јануара, организује литерарни конкурс, који је посвећен очувању сећања, на ослобођење Врања од Турака 1878 године. Ове године тема конкурса, за ученике била је посвећена очувању, не само традиције, већ и наслеђа својих предака, како би, кроз своје радове, деца заправо научила како на тим темељима градити своју будућност. „Писмо моме претку, имао си се за шта родити и борити“. На конкурсу су учествовали ученици основних и средњих школа.

Анастасија Попадић, ученица другог разреда Гимназије „Бора Станковић, освојила је треће место на конкурсу. Писањем се бави од раније и ово јој није прво учешће. Инспирацију за писање налази у свакодневном животу. Ова тема је била доста другачија од претходних и примамљивија за њу, због историјских чињеница.

Ова награда ми пуно значи. Није први пут да учествујем на конкурсу који расписује Град Врање. Више пута сам учествовала, а сада освојила треће место. Пишем од малих ногу. Тада сам кренула са писањем својих радова. Ова тема је била првенствено посвећена мојим грађанима, мом граду, мојим прецима. Хтела сам на неки начин да се кроз ову тему захвалим својим прецима, зато што су дали своје животе за ослобођење Врања од турске власти, рекла је Анастасија Попадић, ученица Гимназије „Бора Станковић“

Мила Ђорђевић, ученица 6.разреда ОШ „Бранко Радичевић“ је такође освојила треће место, у категорији основних школа.

Награда ми пуно значи. Потрудила сам се доста и изгледа да се труд исплатио. Мама и тата су ми причали о мом чукундеди Сави који је учествовао у рату и поносна сам што сам његов потомак, рекла је Мила Ђорђевић, ученица ОШ „Бранко Радичевић“.

Организатор литерарног конкурса је КОЦ Врањем а покровитељ Град Врање. Иначе Центар, дуги низ година организује за ученике основних и средњих школа бројне садржаје, на пољу образовања.

Please follow and like us:
Култура Образовање