Апел Савета за безбедност саобраћаја Града Врања

Пролеће је доба године када је на нашим путевима највише двоточкаша и пољопривредних возила. Председник Савета за безбедност саобраћаја Града Врања Дејан Тричковић апелује, управо на ове возаче, да поштују брзину кретања, носе заштитну опрему, поштују сигнализацију и чистим гумама излазе на пут.

Апел је део одлуке која је донета на недавној седници Савета. Бицикли, мотори, мотокултиватори, трактори су возила која су са лепим временом редовни учесници у саобраћају.

-Неке анализе говоре да у том периоду имамо и повећан број страдалих, баш возача бицикала и мотоцикала и већи број саобраћајних незгода, где учествују пољопривредне машине. Молим све наше суграђане, возаче пољопривредних машина, да њихова сигнализација буде исправна, да им приликом укључења на асфалтиране путеве точкови буду чисти, како не би наносили блато на коловоз и да буду стално опрезни. Возачи бицикала и мотоцикала да носе заштитну опрему, на првом месту кациге, оне чувају од повреде – каже Дејан Тричковић, председник Савета.

Прошле године на подручју Града погинуло је пет особа на нашим путевима, што је упозоравајући податак, када се зна да 2021. године није било погинулих.

– Видели смо да је највећи број несрећа узрокован неприлагођеном брзином. Осим учесника у саобраћају нико не може да помогне, осим возача и његове савести, да поштује ограничење које је дато на путу – додаје Тричковић.

Други највећи узрок саобраћајних незгода је коришћење опојних средстава и алкохола током вожње, истиче Тричковић. Он најављује врло брзо почетак рада сигурносних камера, које су постављене у Маричкој и Улици Пролетерских бригада.

Please follow and like us:
Друштво