Асфалтира се Цетињска улица и постављају бехатон плоче на тротоарима у Војводе Степе

У току су завршни радови на реконструкцији Цетињске улице и она се асфалтира. Истовремено се приводе крају радови у улици Војводе Степе, где се раде тротоари и постављају бехатон плоче.

Обе улице се налазе у централном градском језгру и широке су 6 метара. Чине целину са улицама Народног хероја и Кнеза Милоша, у близини су АТД-а и Градског парка.

– Пре уређења саобраћајнице урађене су подземне инсталације. Изграђена је фекална канализација између улица Ђипре Станковића и Цетињске, а атмосферска од Филипа Кљајића до Кнеза Милоша. Уједно, у улици Војводе Степе је урађена водоводна мрежа, где су урађени и тротоари бехатон плочама. Дужина Цетињске улице 525 метара, ширина 6 метара, вредност радова је 10 милиона и 150 хиљада динара без ПДВ-а. Дужина улице Војводе Степе је 90 метара, ширина 6, а вредност радова око милион и 900.000 динара без ПДВ-а – каже Саша Пешић, помоћник градоначелника.  

Ове улице су и географски изложене падавинама, које долазе са брдовитог терена у окружењу, тако да су у ранијем периоду плављене, каже Марјан Станковић, директор Водовода, фирме која је градила подземне инсталације.

– Уз инструкције и предлог градоначелника, одлучило се да се уради атмосферска канализација. Поред тога, између Ћипре Станковића и Цетињске, где никада није постојала боља канализациона мрежа, реконструисали смо и урадили нову. И такође урађена је замена комплетне водоводне мреже у улици Војводе Степе. Вредност радова је око 6 и по милиона динара – каже Станковић.

Пре реконструкције, како подземних инсталација, тако и површинског уређења, нарочито Цетињска улица је била у лошем стању, кажу житељи ове улице.

– Изузетно ми је драго као житељу овог дела насеља да се ово ради. Нема напретка без послова, без рада. Инфраструктура повлачи за собом инвестиције и хвала овим људима, ово је изузетно, каже Момир Трајковић, унук Солунца и син ратника.

Цетињска улица је део комуналног програма из прошле године, који због неповољних временских прилика није могао раније да се заврши. Ускоро креће и реализација комуналног програма за ову годину, каже помоћник градоначелника Пешић.

Please follow and like us:
Друштво