Асфалтиран пут Врањска Бања – Каталенац

Асфалтирање деонице пута у селу Каталенац

Изградњa путне инфраструктуре у Врањској Бањи и окружењу, предуслов је за развој, пре свега, здравственог туризма. Руководство Бање је препознало значај тога, тако да су асфалтирани многи путеви у протеклом периоду. Завршена је и деоница пута у селу Каталенац, а најављено је и асфалтирање пута ка брани Првонек.

Асфалтирана је деоница пута  Врањска Бања – Каталенац, у дужини од 400 метара. Вредност радова је 2 милиона 675 хиљада 750 динара. Да би све било завршено према плану,  радило се до касно у ноћ, на велику радост мештана овог села.

-Значи нам много, живимо горе у селу. Значи да имамо пут, да можемо да дођемо. Ја имам 40 година ово се први пут ради. За бању ће много допринети, за туризам, за госте да се шетају. Сад је супер, мерак, може и пешице и колима до куће – кажу мештани.

Задовољни и захвални мештани причали су и препричавали проблеме које су имали у претходним годинама, у разговору са Драганом Сентићем, председником Привременог органа Градске општине Врањска Бања, који је обишао радовe.

-Ово је веома лоша деоница, земљаног типа, после обилних киша је било немогуће кретати се, али ми смо успели да асфалтирамо ову деоницу. Оно што сам обећао, испунио сам, иако је било оних који нису веровали, сада смо их демантовали по ко зна који пут. Обећао сам мештанима села Каталенац и другу деоницу од 800 метара – објашњава Сентић.

Наредне недеље асфалтираће се деоница у Корбевцу према цркви, а најлепша вест је оно што ће се дешавати ускоро.

-Желим да обавестим све наше грађане, првенствено мештане и посетиоце бране Првонек да ћемо следеће недеље кренути са радовима на асфалтирању деонице пута Врањска Бања – Првонек у дужини од 8 километара. То је огромна инвестиција, али захваљујући државном секретару Драгану Стевановићу који је имао слуха за нас, да издвоје средства, овај пут ће коначно да се ради- каже Сентић.

Буџет бање не би могао да покрије  толику инвестицију, истиче Сентић, а тај пут ће много утицати на развој туризма.

Please follow and like us:
Друштво