Ђачки парламент Медицинске школе краси емпатија према људима

Ђачки парламент Медицинске школе

Емпатија према људима звезда је водиља Ђачког парламента Медицинске школе у Врању. Парламент броји 32 члана, по два из сваког одељења и сваке године организују акције помоћи сопственим средствима, онима којима је најпотребније.

Оне су представнице Ђачког парламента Медицинске школе. Младе су, пуне ентузијазма, амбиције, као и емпатије према људима. Настоје да помогну и промене слику света око себе, јер како кажу, нису само одабрале хуман позив, већ су и њихова размишљања таква. Оне су пример за узор.

-Ове године дошле смо на идеју да делимо пакетиће људима преко пута школе, јер сматрамо да свима треба да се помогне и драго нам је што смо им измамиле осмех на лице и улепшале празнике – каже Милица Стојилковић, председница Парламента.

-Покреће нас то што живимо у свету где је мало емпатије, ставља се акценат на нешто што није вредност. Одлучили смо да то променимо. Желимо да помогнемо свим људима да се осећају срећно. Мала смо група људи, али је важно почети – каже  Жељана Трајковић.

-Ове године припремамо драмски и рецитаторски део и доделе награда професорима и ученицима који су постигли успехе. Ове године биће обрађено спаљивање моштију Светог Саве – каже Сташа Манић.

Организовали су две акције, помоћ Епархији врањској и корисницима Прихватилишта за одрасла и стара лица.  Истичу, да без подршке и помоћи руководиоца парламента професорке Сунчице Тасић и директорке Гордане Јовановић, све лепе идеје не би могле да се спроведу.  

Please follow and like us:
Друштво