Додељене награде спортским надама Града Врања

Додељене награде спортским надама Града

У сали Скупштине града организован је пријем за добитнике награде Спортске наде Града Врања у 2023. години. Присутне је најпре поздравила председница Скупштине града Зорица Јовић. „Ви као најмлађи спортисти заслужујете посебну пажњу јер сте будућност овог града и поносни смо на вас. Представници сте својих клубова и свог спорта, али и представници града.

Представници Града на додели награда

Сви заједно градимо једну спортску заједницу, која је поред образовања и културе, битан ресор за развој града. Врању је од 2016. године спорт посебно битан, а сигурна сам да ће тако бити и у будућем периоду. Вама драга децо желим још пуно успеха и добрих резултата“ , истакла је Зорица Јовић. На скупу је говорио и Ненад Ђорђевић, члан Градског већа. ,,Ове године смо церемонију доделе награда Спортским надама града издвојили као посебан догађај, јер желимо да истакнемо колико се поносимо вама и колико нам значи што сте данас у оволиком броју. Град Врање је јасно дефинисао стратегију у области спорта. Развој школског и рекреативног спорта, подршка спортским клубовима и професионалним достигнућима и стварање што бољих услова за несметано бављење спортом. Сматрамо да је правилан раст и развој, неговање здравих стилова живота, опредељеност за било какву физичку активност од најранијег детињства од суштинске важности. Ви сте напорно радили, тренирали, постигли добре резултате, а ваши тренери и ми смо све то пратили и ево нас пред лепим задатком да наградимо оне који су се у претходној години истакли успесима. Зато наставите да радите, тренирате и будите пре свега добри људи, а онда и спортисти“, рекао је Ђорђевић.

Додела награда у великој сали Скупштине Града

На свечаности је додељена 31 награда у различитим спортским дисципинама у појединачној и екипној конкуренцији. Такође, уручена је награда за најбољи спортски колектив у разредној настави ОШ ,,Бранко Радичевић“, као и Специјална спортска признања за промоцију школског спорта ОШ ,,Светозар Марковић“ и наставници Весни Ђуричек. Посебна награда за резултате припала је каратисти Павлу Цветковићу.

Please follow and like us:
Друштво Спорт