Нина и Димитрије ђаци генерације у својим школама

Димитрије Јанков и Нина Александров

Нина Александров из ОШ „Радоје Домановић“ и Димитрије Јанков из ОШ „Вук Караџић“, ђаци су генерације у својим школама. Ми смо их угостили како би нам пренели своје утиске са доделе награда у Градском парку, али и да би нам пренели свој рецепт за успех.

Нина и Димитрије поручују да ово признање није дошло преко ноћи, већ иза њега стоји дугогодишњи труд, рад, одрицање и залагање. Срећни су јер је њихов рад препознат и награђен и полако се припремају за средњу школу.

Захтевало је доста труда, доста рада, 8 година свакодневног учења и постављања нових циљева. Ишао сам мање-више на сва такмичења  из свих предмета. Највећи успех ми је треће место на републичком такмичењу из биологије у осмом разреду у Београду на Биолошком универзитету. Поред биологије сам био јак из математике и из хемије, каже Димитрије.

Сви ђаци генерације из основних и средњих школа са територије града добили су поклоне од локалне самоуправе које им је уручио градоначелник др Слободан Миленковић. Добили су нове бицикле и кациге, књиге и захвалнице као награду за досадашње залагање, али и као подстрек за даљи рад.

– Захтевало је свакодневни труд и рад сваког дана током претходних 8 година као и спремање за разна такмичења и учење. Учествовала сам  на такмичењима из технике и технологије, из информатике, хемије, енглеског језика и из физичког.  Добра организација свакако јер без ње ништа не би било успешно, али су такође и труд и рад ту, додаје Нина.  

Нина и Димитрије су уписали Гимназију „Бора Станковић“  и то математички смер. Поручују да им поклон који су добили од града пуно значи јер је њихов труд и рад препознат и за њих је то ветар у леђа да наставе да се труде и раде.

Please follow and like us:
Друштво Образовање