Базен у Хану неће бити бесплатан попут оних у Београду

Календарски почетак лета и није указивао ни уливао наду да ће сезона купања на базенима почети баш првог дана. Међутим, лето нам ипак показује своје чари, сунчаним  и топлим данима, па је тако и један од омиљених базена у Пчињском округу , у Владичином Хану отворен на време, тако да свакодневно окупља велики број посетилаца. Истраживали смо да ли ће коришћење овог  базена током предстојећег лета бити бесплатно попут оних у престоници  као што је најавио градоначелник Београда Александар Шапић.

Сунчани и топли дани, по броју посетилаца на базену у Владичином Хану по свему судећи једва су се дочекали. Летњи распуст, крај школске године, почетак лета за све оне који би да пронађу спас од врућине, базен у Владичином Хану дефинитивно је и биће омиљена дестинација.

-Летња сезона купања почела је 24 јуна, цена карте за целодневни боравак је 250 динара и 150 динара ко дође после 15 часова.  Имамо сезонску карту која кошта 3.500 динара, а деца до седам година не плаћају улаз, истиче Владица директор базена у Владичином Хану.

Ово је једини базен у Пчињском округу који има тобоган и скакаонице, нажалост, овај базен није приступачан свима. За четворочлану породицу је потребно издвојити две до три хиљаде динара, док бесплатних карата нема.

-Имамо управни одбор на којем одлучујемо да ли ће бити бесплатних карата или, за ову сезону, такву повољност немамо, истакао је Владица.

Сезона је тек почела, оно што очекује љубитеље базена јесу журке, свирке за вреле топле ноћи, као и ноћно купање.

У  време скупоће и кризе многима је одлазак на базен једини вид одмора . Одлука градоначелника Београда  да током лета буду бесплатни отворени базени у престоници, навела је  Ханчане и све оне који посећују базен у овом граду да се надају да ће и они моћи да уживају у летњим чаролијама овог објекта бесплатно.

Међутим, надлежни у Хану кажу да тога неће бити. Млади који посећују овај базен се и даље надају да ће се ова одлука променити и да ће се руководство Владичиног Хана придружити сјајном гесту градоначелника Београда и почети да мисли на своје младе Ханчане и  на њихове потребе у складу са њиховим финансијским могућностима.

Please follow and like us:
Друштво