Београд: Стотину основаца са КиМ, гости српске престонице (видео)

Фото: ТВ мост

У организацији Канцеларије за КиМ, у Београду борави стотину ученика основних школа из  свих српских средина са КИМ, који су у престоницу стигли у пратњи наставника.

Малишани су  у пратњи директора Канцеларије за КиМ, Петра Петковића обишли Београд и имали прилику да на Калемегдану, посете зоолошки врт, што је изазвало право одушевљење.

Фото: ТВ Мост

-Многа од ове деце су по први пут у Београду, ово су деца углавном из енклава и сваки излазак из њиховог гета је за њих прави доживљај. Посебно се радују што ће сутра моћи да упознају и председника Вучића, изјавио је  Чедомир Николић, директор о.ш ,,Стаја Марковић“ из Штрпца.

Фото: ТВ Мост

Основци нису крили узбуђење и радост што се налазе у Београду и поручују да је ово за њих велика срећа, многа су истакла да су по први пут у Зоо врту  и први пут виде неке животиње, кенгуре, на пример. 

Нарочито их, како су истакли, радује прилика да се сретну са председником Србије.

Сара Виријевић из Бањске за њега има и поруку: ,,Желела бих да Косово заувек остане у Србији….“, наводи Сара којој је жеља да то сутра каже и свом председнику.

Фото: ТВ Мост

Иначе, малишане са КиМ ће сутра, у оквиру обележавању 20. година од погрома 17. марта 2004.,  угостити председник Србије Александар Вучић.

Извор: ТВ Мост

Please follow and like us:
Друштво