Безбедност у саобраћају као значајан елемент одрживе мобилности и ЕСГ стандарда

Као Генерални спонзор 55. Међународног салона аутомобила  и 15. Међународног сајма мотоцикала, квадова, скутера и опреме „Motopassion“који ће бити одржани од 22. до 28. марта, компанија ДДОР осигурање представиће се као лидер на тржишту у улагању у безбедност у саобраћају у протеклом периоду. Посетиоци Сајма биће у прилици да из прве руке стекну екстремна искуства у виртуелној реалности. Такође, сви млади возачи-матуранти имаће прилику да се пријаве и бесплатно стекну право на тренинг сигурне вожње на Националној возачкој академији НАВАК. На овај начин створиће се одговарајући спој аутомобилске и индустрије осигурања које играју виталну улогу у економији, у транзицији ка одрживој мобилности и у интеграцији ЕСГ оквира у пословне стратегије и корпоративну културу, али и културу понашања у саобраћају.

Учествујући на свечаном отварању Сајма аутомобила, уз захвалност и честитке организаторима, председник Извршног одбора ДДОР осигурања, господин Франческо Маши је рекао:

-Јутрос ми је била част што представљам ДДОР и Унипол на пословно-научном форуму Србија-Италија, чији је циљ био успостављање дубљих политичких и економских односа између две државе, а фокусираног, између осталог, на зелену агенду и еколошку транзицију и развој инфраструктуре. Јасно је да ће Унипол и ДДОР одиграти своју улогу као што је представљено амбициозним циљевима ЕСГ-а постављеним у нашем Стратешком плану Групе 2022-2024, нашој политици одрживости и климатској стратегији, доприносу циљевима одрживог развоја Агенде УН 2030, чланству у Алијанси власника Нет Зеро имовине, оснивању труста мозгова о одрживој мобилности под називом „Савет за урбану мобилност“ и тако даље, рекао је Франческо Маши и додао:

-Такође, на овогодишњем Београдском сајму аутомобила, желим да укажем на питање безбедности на путевима и на све већу забринутост с тим у вези, јер су саобраћајне несреће најзначајнији убица деце и младих широм света. Сваке године скоро 1,3 милиона људи умре од последица саобраћајних несрећа, које се могу сматрати тихом епидемијом на точковима и које коштају већину земаља 3% њиховог бруто домаћег производа. Наиме, на Западном Балкану бројке за 2022. показују пораст броја умрлих на милион становника у односу на 2021. годину, а у Србији су скоро двоструко већи од просека ЕУ. Из тог разлога, снажније партнерство између јавног и приватног сектора могло би да пружи значајан допринос у решавању питања безбедности на путевима и ДДОР ће наставити да доприноси овом циљу, такође захваљујући дугогодишњем партнерству са Навак академијом која нам је помогла и у припреми ВР искуства за посетиоце Сајма помоћу којег ће, из прве руке, моћи да доживе различите екстремне ситуације у саобраћају, подижући њихову свест о безбедности на путевима, рекao је Маши.

Компанија ДДОР осигурање, генерални спонзор манифестације 15. Међународног сајма мотоцикала, квадова, скутера и опреме  „Motopassion“, биће присутна на уобичајеном месту у Хали 1 Београдског сајма и за све посетиоце је, поред посебних сајамских услова за закључивање каско полиса, припремила интересантне активације у којима ће награђивати све оне који успешно савладају ДДОР КВИЗ познавања саобраћајних правила. Такође, биће представљени резултати акције „За шуму у твом крају“ која се наставља и којом ће поред одабраних десет, многи други градови у Србији добити своје урбане зелене оазе.

Да подсетимо, ДДОР осигурање годинама улаже у промовисање и едукацију свих учесника о безбедности у саобраћају и у последњих десет година уложило је више од 3 милиона евра како би хиљаде возача савладало тренинге НАВАК – Националне возачке академије. И ове године у сарадњи са овом институцијом припремљени су тренинзи на самом Сајму аутомобила, као и посебни тренинзи намењени матурантима са привременим возачким дозволама који се у току трајања Сајма пријаве на полигону Националне возачке академије НАВАК. 

Please follow and like us:
Друштво