Богата инфраструктурна година за Владичин Хан

Горан Младеновић, председник Привременог органа општине Владичин Хан

Да југ Србије има велику подршку од стране државе и председника Александра Вучића, говоре многобројни изграђени путеви, болнице, вртићи, фабрике. О томе у којој мери Владичин Хан ужива погодности које држава даје, говорио је председник Привременог органа општине Владичин Хан, Горан Младеновић.

За свега годину дана, општина Владичин Хан добила је 22 километра путне инфраструктуре у локалној и регионалној инфраструктури. Задовољство грађана је приметно, а то је оно што је од најбитнијег значаја, да буду испуњене потребе и очекивања грађана, рекао је Младеновић.

-Најбоље је да одемо на терен и питамо мештане Месне заједнице Репиште који су добили 5 километара афалтног пута од МЗ Гариње до МЗ Репиште, па онда да одемо до МЗ Мртвица где је асфлатиран пут у дужини од једног километра и почели смо уређење око 8.500 метара атарских путева, истакао је Младеновић.

Временске прилике нису дозволиле да се сви путни правци заврше у овој години, али се надам да ће на пролеће, као што је и председник Србије Александар Вучић најавио и обећао, бити и испуњено и да ће асфалтирање свих путних праваца бити завршено и уређено, рекао је Младеновић.

-Па да одемо до МЗ Куново где су спојена два Кунова у дужини од 3 километра новим асфалтним путем. У Декутинцу су урађена 2 и по километра регионалног пута, што је настављено и према општини Сурдулица до места Сувојница и то у дужини од 4 километра. То је укупно 6 и по километара регионалног путног правца где сада Сурдуличани имају најкраћу везу са Врањем, објашњава председник Привременог органа општине Владичин Хан.

Сређује се и путни правац од МЗ Кацапун дуж Белишева, Равне Реке до МЗ Урманица и то у дужини од 8 и по километара асфалтног пута. Поред путне инфраструктуре, у Владичином Хану се доста радило и на пољу комуналне инфраструктуре.

-Када смо пребројали колико смо уложили у путну ифраструктуру у Владичином Хану, то је изашло преко 300 километара за ових 11 година. Да бих дочарао колико је то велика километража, рећи ћу да је то дужина у растојању од Владичиног Хана до Београда, истакао је Горан Младеновић.

Младеновић додаје да се испод моста Врла ради пешачки мост који ће спојити обале две реке. Упоредо се ради и парк који ће малишани уживати и играти се, а родитељи ће бити спокојни да ће им деца у парку Врла бити безбедна током игре.

Please follow and like us:
Друштво