Богдан Димић: Партиципација младих је јако важна у свим сегментима друштва

Фото: kopaonikbusinessforum.rs – Богдан Димић на Копаоник бизнис форуму

Матурант Гимназије Богдан Димић, раме уз раме са истакнутим светским и нашим именима политичке и привредне сцене и високим државницима, учествовао је на 31. бизнис форуму на Копаонику. Реч је о активисти и волонтеру који се дуги низ година бави посебно психологијом и у овој области је освајао значајне награде.

Богдан Димић ученик је завршног разреда гимназије “Бора Станковић“. Са волонтерским радом почео је још у седмом разреду основне школе, а у средњој само интензивирао своје активности. Постао је и члан омладинског одбора UNICEF-а, који га је и делегирао као предавача на 31. Копаоник бизнис форуму.

-Сматрам да је Копаоник бизнис форум јако добра ствар за младе људе, зато што можемо да усвојимо знања која немамо прилике да чујемо генерално у околини са којом се свакодневно сусрећемо и то је јако лепо искуство, каже Богдан Димић.

Тема овогодишњег форума била је: Нови глобални контекст – изазови неизвесне будућности. Матурант Богдан Димић је учествовао у Панелу 34: YOUTH CALLS TO ACTION, 6. марта, у оквиру поменутог форума. 

-Моја тема је уско била везана за вештачку интелигенцију, образовање и тржиште рада, и ја сам причао о томе на који начин вештачка интелигенција утиче на образовање и само тржиште рада, поменуо сам и релевантност образовања за тржиште рада и истакао инклузију као јако важну ствар, зато што сматрам да је она битна у свим пољима друштва, наглашава Димић.

На овом форуму традиционално су учествовали председница Владе Републике Србије, ресорни министри, гувернер Народне банке Србије, више од 1500 учесника, међу којима су еминентни професори, високи државни званичници из региона Западног Балкана, чланови дипломатског кора и други представници домаће и регионалне привредне и политичке сцене. Питали смо Богдана колико је важно да се и глас младих чује на једном оваквом догађају.

-Сматрам да је партиципација младих јако важна тема и да се све више даје на значају тој теми, тако да и млади људи сада имају прилику да кажу своје потребе, више су саслушани него некада, тако да у том погледу партиципација младих је јако важна, додаје Димић.

Богдан Димић је један од изузетних ученика врањске Гимназије, који се дуги низ година бави активизмом и волонтеризмом у потрази за решењима друштвених и еколошких проблема савременог света, али и одговорима на важна питања о драгоценом унутрашњем свету. Зато се посебно бавио психологијом, те је из ове области у претходној школској години освојио треће место на Државном такмичењу талената. Жеља му је и да своје истраживање настави на студијама Психологије.

Please follow and like us:
Друштво Економија Образовање