Богдан и Хелена освојили бронзане медаље из географије

Матурант Богдан Миленковић

Хелена Васић и Богдан Миленковић  матуранти врањске Гимназије, ученици природно-математичког смера освојили су треће место односно  бронзане медаље на републичком нивоу такмичења „Национална географска олимпијада“ одржаног овог викенда на Копаонику. Била је ово прилика да поразговарамо са Богданом о утисцима са такмичења али и о даљим плановима.

Током два дана такмичења, матуранти су имали прилику да уживају у природним лепотама Копаоника, али и да се друже са својим вршњацима. Њихова менторка је била професорка географије Весна Богдановић.

Било нам је веома значајно зато што смо имали прилику да радимо неке тестове који нису толико свакидашњи. Овде имамо три теста, писани па мултумедијални па онда идемо на терен да истражујемо, свакако је занимљивије, али и обимније, рекао је Богдан.

Богдан наглашава да су његова интересовања свестрана. Спрема се за студирање, иако још увек није одлучио шта ће да студира, физику или Електротехнички факултет.

-Интернет је заправо врло значајан  за свако такмичење. Онај ко уме и може да га користи он нема проблем са њим. У овом случају интернет је значајан зато што можете наћи безброј географских појмова, занимљивих чињеница и података на интернету која можете наћи само у књигама из географије, али свакако је лакше наћи неке занимљиве чињенице само једним кликом на тастатури, него ли листањем књиге. Иако ја више преферирам ово друго, додао је Богдан. 

 Богдан је поручио свим младима да раде оно што воле, да стреме ка својим интересовањима, али и да своја интесеровања ускладе са неким другим стварима које су битне у животу као што су породица, пријатељи и дружење.

Please follow and like us:
Образовање