Богдан Миленковић изабран за ђака генерације врањске Гимназије

Богдан Миленковић, ученик IV5 одељења

На свечаности у Гимназији „Бора Станковић“ у Врању, додељене су дипломе најуспешнијим ученицима и проглашени су ђак генерације и спортиста генерације.

За ђака генерације изабран је Богдан Миленковић, ученик IV5 одељења, који се највише истицао учешћима и успесима на републичким такмичењима из физике, математике, српског језика и књижевности, географије, на којима је освојио чак седам награда.

– На основу успеха, Богдан је освојио чак 420 бодова међу кандидатима за титулу Ђака генерације.

На основу владања – срдачности, спортског духа и пријатељског става, он је изузетно хваљен, подржаван и вољен међу вршњацима и осталим ученицима – кажу из врањске Гимназије.

Ове године изабрана су двојица ученика као спортисти генерације, због заједничких наступа и изузетних успеха на републичким такмичењима у стрељаштву – то су ученици Лука Стојановић IV5 и Јован Цветковић IV7.

Одељењске старешине Татјана Недељковић, Александар Ђорђевић, Сузана Николић, Ненад Васић, Дивна Пешић, Данијела Спасић и Јасмина Младеновић, обратили су се ученицима и поделили им дипломе, награде и похвале.

Генерација матураната 2020-2024. била је 135. генерација ученика врањске Гимназије, за 143 године њеног постојања.

Током свог школовања у Гимназији, они су освојили близу тридесет републичких награда, како из друштвених и природних наука, тако и из области музичке и драмске уметности, као и у спорту.

Please follow and like us:
Образовање