Богдан Стефановић на такмичењу из језика надмашио и вршњаке из филолошких гимназија

Матурант врањске гимназије Богдан Стефановић другу годину заредом је међу најуспешнијима на републичком такмичењу из српског језика и језичке културе које се традиционално одржава у Тршићу.

Богдан Стефановић освојио је друго место у конкуренцији ученика свих средњих школа, филолошких гимназија и специјализованих филолошких одељења. Републичко такмичење из српског језика и језичке културе традиционално је одржано у Тршићу.

-Осећај је феноменалан. Ми смо информацију о освојеној награди сазнали у аутобусу при повратку за Врање. Увек се надате да ћете освојити, али је на таквом рангу такмичења ипак неизвесно да ли ћете упасти у прва три места, али када добијете ту информацију осећај је феноменалан и непоновљив и свака награда на таквом нивоу доноси велику количину енергије, радости, поноса и потврде да вреди оно што радите и зашта се залажете, каже Богдан Стефановић, матурант врањске Гимназије.

Богдан је потврдио прошлогодишњи успех, када је такође био други. Од првопласиране ученице деле га само два бода. Његов ментор је професор Српског језика и књижевности Драган Петровић.

-Врањска гимназија има изузетне ђаке и већ годинама уназад остварују изузетне резултате, ево Богдан Стефановић наставља ту традицију и он је постигао изузетан успех и када је у питању мој предмет он је заиста достигао тај неки највиши ниво, тако да можемо бити поносни сви на њега, не само ми из Гимназије, него и цео град и цео округ, истиче професор Петровић.

Ово нису његови једини успеси, с обзиром да је Богдан свестран ученик. Има запажене резултате и на такмичењима из математике, затим Позоришним сусретима, као и прво место на такмичењу у беседништву.

Ове године из врањске Гимназије на Републичко такмичење у Тршићу пласирало се осам ученика што представља највећи успех до сада на такмичењу из српског језика и језичке културе.

Please follow and like us:
Образовање