Борба с врућинама

Долазак лета најавио је и високе температуре које су дошле преко ноћи. Лекари саветују грађанима да буду опрезни и да не излазе у најтоплијем делу дана.

Стигли су врели летњи дани, као и тропске ноћи које дефинитивно утичу на све, како на млађу тако и на старију популацију. Ми смо тим поводом изашли на шеталиште нашег града како бисмо попричали са пензионерима о томе како они проводе летње дане, али и шта планирају да раде овога лета.

– На радном месту прооводимо ове летње дане, мало радимо, мало се освежавамо, склањамо се у хладовину. Напорне су ове превелике врућине, додаје нам радник градског зеленила.

Вреле летње дане подносим очајно. Ја сам срчани болесник. Мучно је време јер су темпратуре нагло порасле. Видим да сви беже у хладовину, каже нам један од суграђана.

– Лоше подносим пошто сам срчани болесник. До поднева радим па после преспавам мало, додаје суграђанин.

Неки од наших суграђана су спас од високих температура нашли у природи, где како кажу, мало раде, а мало одмарају.

– За сада је добро, ја сам дете са села и навикао сам да радим и по сунцу и по киши, поручује један од суграђана који одмара у хладовини.

– Не смета ми врућина. Кад ми је топло, ја побегнем у планину. Активни сам пчелар, моје пчеле су близу Криве Феје . Одем тамо, нешто урадим, седим у хладовину док падне мрак и онда дођем кући, додаје наш суграђанин.

Лекари саветују свим грађанима опрез, да своје обавезе ускладе са температурама, да носе шешир, наочаре и флашицу воде, како не би долазило до нежељених последица услед прекомерног излагања сунцу.

Please follow and like us:
Друштво