Борељ: Нећемо толерисати нове ескалације; Пуштен Србин који је први ухапшен на северу КиМ

Високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ каже да је веома узнемирен ситуацијом на северу Косова.

-После јучерашњег кризног састанка имамо вансудска хапшења косовских Срба, марширање косовских безбедносних снага у Јужној Митровици и тешку реторику из Србије. Ескалација се наставља и постаје опасна. Нећемо то толерисати, написао је Борељ на Твитеру.

Јутрос још једно хапшење, а Канцеларија за КиМ оцењује да то није случајно темпирано после дијалога у Бриселу. И данас протест у Грачаници због хапшења Драгише Миленковића пре два дана. Превозници са српским таблицама и даље чекају на административним прелазима. Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може у покрајину.

Србин са севера Кoсова и Метохије, Радош Петровић, који је први ухапшен 29. маја у Звечану, данас је, уз положено јемство, пуштен на слободу.

Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је поводом пуштања на слободу Србина Радоша Петровића који је први ухапшен у Звечану да је победила правда и поручио да свих осморо Срба који су ухапшени морају бити ослобођени.

Извор: РТС и РТВ

Please follow and like us:
Политика