Бранимир Стошић Каце пред врањском публиком

Бранимир Стошић Каце

Викенд за нама био је у знаку врањске песме. Дугоочекивани концерт познатог интерпретора врањске песме Бранимира Стошића Кацета  одржан је пред бројном публиком на  Тргу Станише Стошића. Грађани Врања уживали су у звуцима врањског мелоса, играли и певали заједно са њим од почетка до краја концерта. Кацету се на бини придружила и гошћа Ивана Тасић Митић са којом се отпевао неколико песама.

Бранимир Стошић Каце је дочекан громогласним аплаузом , врањске песме су се ређале једна за другом а публика је све време певала са њим. Познати интерпретатор није крио задовољство што наступа пред врањском публиком. Он је поздравио посетиоце и рекао да је поносан што потиче из града који је познат по музици.

-Публика од мене очекује да репертоар буде врањски. Певаћемо старе врањске песме, биће понека у духу изворне народне музике, али биће и неколико песама ван нашег мелоса које ја волим да певам. Ово је Видовдански концерт за широке народне масе на отвореном, очекујем велику посећеност, дивну атмосферу и надам се да заиграти и запевати са мном, рекао је Бранимир пре почетка концерта.

На сцени се током концерта појавила и позната вокална солисткиња из Врања Ивана Тасић Митић која је својим интерпретацијама  изазвала одушевљење код публике.

-Огромно је задовољство и част што ћу бити гошћа на концерту мог драгог колеге, дуго се познајемо, сарађујемо. Надам се да ће наш заједнички наступ испунити очекивања публике. Радујем се вечерашњем догађају, леп је повод, Видовдански концерт је  у питању. Певаћу песме у складу са тим, изјавила је Тасићева.

Концерт је био изузетно посећен што се и очекивало с обзиром да се ради о врсним интерпретаторима врањске песме. Организатор овог догађаја је Културно образовни центар, а покровитељ је Град Врање.

Please follow and like us:
Култура