Бркић: Апсолутно неприхватљиво етикетирање свих припадника МУП-а због појединаца који су се у претходном периоду огрешили о закон, полицијску етику и част полицијског позива

На текст под насловом “Прогон професионалаца и заштита криминалаца” објављен y недељникy НИН, реаговао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова др Жељко Бркић који је рекао да је, нажалост ово још један покушај да се по сваку цену дискредитује и омаловажи Министарство унутрашњих послова.

„То је уједно и беспоштедни напад на углед свих часних полицајаца, који храбро, поштено и професионално обављају свој посао, служећи свом народу и својој држави.

Доласком Братислава Гашића на место министра унутрашњих послова прекинута је лоша пракса дељења функција по политичкој припадности и први пут Министарство унутрашњих послова воде професионалци, који су кроз своју каријеру у МУП-у стекли углед одговорних и савесних полицајаца.

Апсолутно је неприхватљиво да се сви припадници МУП-а етикетирају као криминалци и да им се на тај начин нарушава интегритет и достојанство, а све због појединаца који су се у претходном периоду огрешили о закон, полицијску етику и част полицијског позива.

Министарство унутрашњих послова је доказало и континуираним акцијама доказује да је одлучно и истрајно у намери да очисти своје редове и да у њему нема места за оне који имају било какве везе са криминалом, као ни за оне који својим недоличним понашањем и недисциплином руше углед МУП-а.

Приоритет свих припадника МУП-а је да штите животе наших грађана, безбедност њихове имовине и да сачувају стабилан јавни ред и мир, па се онда, логично намеће питање коме је у интересу да оваквим насловима и порукама руши углед једне од најважнијих институција у систему безбедности земље и свих њених грађана.

Полицијски службеници се храбро суочавају са безбедносним изазовима, чувају свој народ и од криминала и од свих изазова савременог друштва и најмање што заслужују јесте да буду етикетирани као криминалци.

У име припадника Министарства унутрашњих послова, најоштрије осуђујем сваки покушај генерализовања и поистовећивања свих припадника МУП-а са онима који су се уместо у службу грађана и државе ставили у службу криминала“, рекао је државни секретар МУП-а.

Please follow and like us:
Друштво