Брнабић: Увођење система е-боловање решиће проблем злоупотребе боловања

Председница Владе Србије Ана Брнабић

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да злоупотребе са отварањем боловања на радном месту свима наноси огромну штету, а највише људима који желе да раде и поручила да ће увођењем система е-боловања бити решен тај проблем, јер ће поступак бити много транспарентнији.

-Мислим да је то нешто чему морамо стати на пут, зато што је то извргавање руглу управо оних радника који желе да раде и који узимају боловање онда када су болесни. А у Нишу смо имали значајно већи просек апсентизма него у било ком другом граду или општини у Србији, изјавила је Брнабићева.

 – Сматра да је када неко узме боловање, а није заиста болестан, то непримерен притисак на све оне раднике који имају физичке тегобе, проблеме и који јесу болесни.

Под један, ако имате такав апсентизам, а у Нишу је заиста био значајно већи него у остатку Србије, онда ћете имати проблем да ће инвеститори кренути да одлазе, тако да нећемо имати радна места. Под два, имаћете проблем да нови инвеститори неће долазити. Тако да је то проблем за све остале раднике, за све остале људе, за младе људе у Нишу“, рекла је Брнабићева.

Она верује да ће се тај проблем решити на систематичнији начин када буде уведено е-боловање, тако да ће узимање боловања бити много транспарентније. И тада неће бити потребе за ванредним инспекцијама, закључила је Брнабићева.

Please follow and like us:
Друштво