Бројне активности Канцеларије за младе

Координатор Канцеларије за младе Лука Трајковић

Бројне су активности младих у нашем граду наводи Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе. Најавио је нове пројекте, али и Рок Фестивал који ће бити организован  на јесен, али и активности поводом Међународног дана младих.

Канцеларија за младе се бави различитим темама, од предузетништва односно одређених радионица до зашитите животне средине, омладинске политике и осталих области које су младима занимљиве.

– Што се тиче нових пројеката, то је пре свега пројекат који се тиче програмирања, где нам је циљ да кроз наше обуке прође тридесеторо младих који ће радити обуку на два нивоа и поред тога радиће једну апликацију како би спречили односно како би деловали превентивно на вршњачко насиље, рекао је Лука Трајковић.

Трајковић је нагласио да нас ускоро очекује и Међународни дан младих који се обележава 12. августа и Рок фестивал који почиње 7. септембра

  -Друга велика ствар у нашем граду је та што је град Врање поднео пријаву на Јавни конкурс за успостављање омладинских простора и у наредном периоду очекујемо селекцију и надамо се да ће град добити омладински центар и да ће то бити место по мери младих, где ће они моћи да проводе своје време, да учествују у различитим активностима потпуно бесплатно, додаје Трајковић.

 Сви млади који би желели да сазнају нешто више о активностима и раду Канцеларије за младе могу да их контактирају путем друштвених мрежа, поручује Трајковић.

Please follow and like us:
Друштво