BUDIMO HUMANI: Kompanija Meridian i tokom letnjih vrućina vodi brigu o ugroženim životinjama

Kompanija Meridian je u svoj program društveno odgovornog poslovanja uključila i životinje kao najvernije životne saputnike.

Vreli letnji dani mogu nam doneti radosne i nezaboravne trenutke, posebno one koje proživljavamo u društvu naših vernih životinjskih prijatelja. Sa njima je svaki dan zabava, oni nam vraćaju osmehe na lica, ali i daju veliku odgovornost da se adekvatno brinemo o njima, posebno o onim životinjama koje se nalaze na ulici.

Čovek kao razumno i empatično biće ima sposobnost da se saoseća sa tuđim problemima, da prepozna kriznu situaciju i odreaguje na najbolji mogući način. Često se naša briga ne svodi samo na sopstvene potrebe, već i na ona bića koja se nalaze u našem svakodnevnom okruženju, a među njima su svakako i životinje.

Briga o životinjama zahteva vreme, posvećenost, pažnju i naša je potreba da se o životinjama jednako dobro brinemo kao i o sebi. Tokom vrelih letnjih dana mnoge životinje se nalaze u bespomoćnoj i nezavidnoj situaciji, suočeni sa nedostatkom osnovnih životnih stvari kao što su hrana, voda i bezbednost.

Спорт