Централна манифестација обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције

На централној манифестацији обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције данас је у Палати Србија, председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао отварању новог, најсавременије опремљеног Командно–оперативног центра Министарства унутрашњих послова.

Том приликом, истовремено, из полицијских центара у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду, 1.304 млада полицајца свечано су положила заклетву коју су председник Србије и министар унутрашњих послова Братислав Гашић пратили путем видео–линка.

Председник Александар Вучић изјавио је да је веома поносан на српску полицију у коју се у претходном периоду значајно улагало, а коју чине полицијски службеници који су у потпуности посвећени свом послу и спремни да се боре са организованим криминалом, ухвате у коштац и победе корупцију, као и да увек буду на располагању грађанима.

„Ови људи, иако их готово сви неретко критикујемо јер нам нешто засмета, у ствари су они на које се највише ослањамо, оне које увек погледом тражимо, понекад и позивима, али они који увек морају да буду први који ће да нам помогну“, рекао је председник Србије и најавио нова улагања у српску полицију.

„ Наша Хеликоптерска јединица, која је већ и данас изузетно добро опремљена, биће најбоље опремљена у овом делу Европе. Ускоро добијамо други Камов хеликоптер, руски, за гашење пожара и то ће представљати огромну предност у односу на све друге, у ери климатских промена када су пожари све чешћи и то ће спасити многе животе и много имовине“, истакао је председник Вучић, који је овом приликом похвалио рад министра унутрашњих послова.

Након полагања венца испред Меморијалног зида у част свих хероја Министарства унутрашњих послова, председник Вучић уручио је 12 медаља најуспешнијим полицијским службеницима за заслуге, посвећеност служби и храброст.

У склопу церемоније обележавања Дана Министарства и Дана полиције, у којој су учествовали припадници полиције опште надлежности, криминалистичке и саобраћајне полиције, ватрогасно-спасилачких, као и специјалних и посебних јединица МУП-а, председник Вучић је са министром Гашићем обишао тактичко-технички збор возила која су Министарству додељена током ове и прошле године.

Друштво